KWB Air Systems uit Deurne neemt de reductie van Amoniak en Geur voor haar rekening van de Megavergister van “ NDM Naturewertstoffe”

17 juli 2020

NDM Naturwertstoffe wil naast energie ook hoogwaardige grondstoffen uit mest halen. Dit miljoenenproject is een initiatief van 90 boeren. Zes jaar na de grondlegging van het collectief is het zover dat het mestverwerkingsproject van 90 Duitse veehouders draait. In Velen, circa 15 kilometer over de grens bij Winterswijk, pronkt een gloednieuwe mestfabriek. Met hun bedrijf NDM Naturwertstoffe willen de boeren jaarlijks 200.000 ton mest opwaarderen tot hoogwaardige grondstoffen voor de industrie en landbouw. De procestechnieken in de fabriek zijn bekend in de mestwereld, zoals vergisten, scheiden, drogen en strippen om de fosfaat, kali en stikstof te separeren van elkaar. Dat er mest wordt vergist, is al voor aankomst te ruiken. De installatie staat vlak aan de doorgaande weg van Winterswijk naar Borken. Iedereen die iets met de veehouderij heeft, valt de fabriek op. Desondanks zal geur geen probleem zijn. Daar staat KWB Air Systems garant voor. De vergister met mestbewerkingsinstalatie van NDM in het Duitse Velen. 90 veehouders hebben hun nek uitgestoken met dit project. Met KWB Air Systems de toekomst in!

Terug naar overzicht